Sunday, 6 March 2011

pujuk.





"...setiap bencana yang menimpa di bumi dan yang menimpa dirimu sendiri, semuanya telah tertulis dalam kitab (lauh mahfuz) sebelum kami mewujudkannya. sungguh yang demikian itu mudah bagi Allah.

agar kamu tidak bersedih hati terhadap apa yang luput bagi kamu, dan tidak pula terlalu gembira terhadap apa yang diberikanNya kepadamu. dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong dan membangga diri..."


QS 57:22 & 23

8 comments:

nurfadhlinashaari said...

see. HE's always there.

love letter DIA perfect. semua ada.

aku tau, memg x mudah nak face sume tu. tp klu kita keep on sangka buruk, sampai bile pun kte x kan bangun balik.

sbb ko kuat la, DIA bg ujian camtu. kan?

sorry sangat coz aku rasa aku x cukup membantu. sampai situ je smlm yg aku mampu.

tp, im always here. klu ad pape lg, iAllah ak cuba tlg apa yg ak mampu.

be strong ma fren! =)

Miss Invisible :D said...

nora be strong.

asmaa' binti ahmad jafree said...

boleh jadi apa yg kita suka buruk bagi kita dan apa yg kita benci sebaliknya..

sesungguhnya allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya..al baqarah:286

bersederhana dalam apa jua situasi..

tepianmuara said...

selamatlah ya.

FarisPharmacistMuslim said...

taun bape da?

Noor Faradzela Binti Mohamad said...

>fadh: hm..thanks for all the soothing words, fren :) 'sampai situ je semalam yg aku mampu'?? ciss..jgn la fadh..tolong ingatkan aku..selalu :)

frens4ever..ukhuwah fillah :)

>syazni: u too,big gurl :) sama2 be strong k..kte pernah hadapi luka sama,kan? love u classmate dok sebelah aku :)

>asmaa: yup.pengajaran..jgn over sgt syg sesuatu. bersederhana.
thanks :)

>haniff: inshaAllah. jgn risau..trima kasih..

>bro faris: baru tahun 1..

FarisPharmacistMuslim said...

erk..junior sambest bape taun plak nie ek? mcm xlarat nak kire jerk...

sIti mAisAra said...

be strong dear... :)