Tuesday, 17 July 2012

Doa



A : Aku risau. Tolong doakan aku.

B : InshaAllah..Aku akan sentiasa doakan kau.


kemudian,

A : Aku gagal.

B : Tak apa, kau dah buat yang terbaik. Aku doakan kau.



Kuasa doa. Dialog biasa yang kita ucapkan & dengar - mungkin sebagai penyedap hati, pemanis kata, pembakar semangat. Tapi apakah kita benar-benar tulus berdoa untuknya? Benarkah kita ikhlas berdoa untuk dirinya, seperti mana kita berdoa untuk kebaikan diri sendiri? Adakah namanya disebut khusus dalam doa-doa kita?

Kuasa doa.
Kegagalannya, kejayaannya..akan turut sama kita rasai.
Ya..benar-benar dirasai.



4 comments:

Ndea Anuar said...

maksudnye, kalau kite betul2 doa kan seseorg tu, then dia berjaya, kite pun akan happy. and kalau dia x berjaya, kite pun terasa sedihnye. kan?

Ndea Anuar said...

eh dah boleh komen! :D

nora said...

kak nadia: aah..dah boleh komen. khas untuk akk..sila la komen banyak2 ye lps ni :)

♥سيتي أينوم بنت أميج الدين said...

betul. kerana setiap org yang bermakna dlm hidup kita punya ruang yang tersendiri dalam doa.