Saturday, 3 November 2012

Recap


1.
Lebih kurang 2-3 minggu lagi akan jumpa patient sebenar untuk prostho. Sentiasa pegang kata-kata Dr Azlina, "Don't worry about the requirement. Don't feel down when the case is not suitable for you (and your requirements). HE knows best when is the right time for you to handle the case. Just keep the faith"

2.
Preclinical session juga banyak menguji. Kena kuat, banyak bersabar. Ikut nasib, ikut rezeki. Ada hari semua serba tak kena. Rasa nak marah doctor, kawan-kawan dan diri sendiri. Tapi ada hari, boleh senyum lebar sampai telinga. Kena rajin buat homework, study the case before clinic.

3.
Rasa makin hari, 'ruang' untuk solat dhuha & mengaji semakin kurang. Kalau dulu ada waktu rehat 10.30-11 pagi, sekarang dah tak ada. Kalau dulu ustaz Nazri selalu ingatkan, sekarang dah tak. Sebelum bertambah sibuk masuk klinik nanti, sementara ada masa, kejar waktu Dhuha. InshaAllah. Adakan 'ruang' untuk dhuha & al-waqiah..

4.
Nak bercinta, silakan lah. Tapi jangan lah sampai lupa tanggungjawab & hubungan dengan kawan-kawan dan terlalu galak menunjuk. Mengalahkan laki bini kahwin bertahun-tahun.

5.
Allah..aku pun dulu dua kali lima. Allahu rabbi. Kalau boleh aku undur waktu & betulkan kembali. Serba salah mahu tegur, takut kena tembak balik 'alah ko pun sama je!'. Benci dengan hati adalah selemah-lemah iman. Moga terus bertahan. Rasa bebas begini. When you stop chasing the things that your crave soooo much in life, Allah will grant you the best thing that you couldn't imagine before. MashaAllah..

6.
after almost 6 years...


  
Congratulation, seniors!

May Allah bless you wedding with sakinah, mawaddah & mahabbah :)



2 comments:

Anonymous said...

Keep moving and be a better person..
Jagalah keaiban orang lain,Allah akan tutup keaiban kita..
Mohonlah doa padaNya..syukran

Hadi Hanifah said...

heyyy... baru perasan post nih.
hehe. thanks nora!
maanfaatkn masa yang ada ye! all the best!