Wednesday, 19 December 2012

Hopefully...


1.
15 Dec 2010, Broga telah ditawan! Alhamdulillah. Sempat berkenalan dengan Kak Zila, admin Telekung Project (TP); team yang organize Broga 4 Ukhwah. Fuhh..she's a SUPERWOMAN. Kuat, cekal, tabah, berani. Sanggup berhenti kerja semata-mata untuk uruskan TP sepenuhnya & buat kerja-kerja amal/volunteering. Hopefully, one day, aku akan jadi macam Kak Zila. Panggil Kak Dzela, Zela, Fara..or apa-apa je lah! :D

#Alhamdulillah, rezeki dapat jumpa pelangi dipuncak!











2.
Lagi tentang Broga. Banyak kisah-kisah 'berani' yang aku boleh ambil pengajaran. A 8-month pregnant lady berjaya sampai puncak Broga. Seorang ayah yang gagah bawa his baby about 1 y/o naik atas puncak. Hopefully..Allah bagi aku peluang untuk buat aktiviti outdoor bersama keluarga. Angkut semua anak (anak-anak) pergi atas bukit, merentas hutan & sungai.

3.
Oh ya. Aku dah list "Siapa Noor Faradzela 20 Tahun Akan Datang". Hopefully, all the wishes will come true. InshaAllah.

4.
Aku belajar sesuatu. Dulu aku pernah cakap, jangan menyesal untuk habiskan duit pada 2 benda: Makanan & buku. Sekarang aku nak tambah 2 lagi: Kerja amal & 'pengalaman'. Hopefully, aku dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, disihatkan badan dan diberikan kekuatan untuk memberi manfaat kepada manusia - my family, friends, lecturers, patients & everyone in this world!

5.
Aku mahu bahagia. Aku tak mahu lagi hidup dengan angan-angan yang menipu. Yakin dengan aturan yang telah Allah tetapkan. Hopefully, one day..kita semua ditemukan dengan orang yang sesuai, pada masa yang sesuai.

6.
Done with my 3rd blood donation (and counting...) Alhamdulillah. Hopefully, aku boleh stay fit & healthy supaya boleh terus menderma.

7.
Mana entah sisi 'puitis' dalam post kali ni. huh

7 comments:

Hadi Hanifah said...

Wahhh tahniah! Gunung Dato aritu ko X g nora?

Insyallah all ur dreams n wishes will come true samada cepat or lmbt or Allah bg dgn bnd yg lg baek. :)

Happy n ceria slalu ya! La tahzan, innAllaha ma'anaa.

All the best Kak Dzela!

Hadi Hanifah said...

Btw apa darah ko? Kalu B+ meh la cni sket.. drah Ak xsmpai borderline lagi.. huhu

nora said...

Hadi: gunung dato? Tak pergi lagi..inshaAllah akan masuk dalam list bukit/gunung yang akan ditawan! :D
Aku darah B+..kau nak? Mintak kt PDN :)

Hadi Hanifah said...

Wahh sama! Boleh la cmtu. Haha

Al-Q said...

Tahniah..
Semoga apa yang dirancang dan diidamkan menjadi kenyataan..

hanimyusra said...

go go go nora!!
inspiring tol post ko kali ni..
makin matang i tengok u...
perubahan yg bagus!=)
mintak sket semangat tu...^_^

atiqah said...

hai nora.. aku dah panjat broga tiga kali. (saja nak bagi tahu) hehe. nanti ada rezeki panjat sama2 lah pulak.huhu